Dameskapsels


Wanneer ik dit typ, is het najaar nét begonnen. De ochtenden zijn mistig maar later op de dag komt de zon nog lekker door. Wat zal deze winter ons brengen en welke coupe past daarbij? Kies jij een coupe die past bij het weer en de trend, of kies jij een andere coupe die (meer) past bij jou? Goede vraag he… ; – )

Halflang haar blijft bij dames de favoriete haarlengte, maar dit najaar gooien we het over een andere boeg. Het lob kapsel, de lange bob die bijna tot op de schouders valt, maakt plaats voor kortere bob-kapsels, die we heel anders gaan knippen en stylen. Vergeet even die op één lengte geknipte bob kapsels waar we met de stijltang of krultang in verticale stand mooie slagen of waves in maakten. Het najaar staat in het teken van luchtige bob kapsels vol volume met een grote, zwierig lok en een knipoog naar de jaren ’70.
Mocht je graag je lange lokken willen behouden, dan is het meest geziene model nog steeds één lengte met een natuurlijke of midden scheiding. Wil je tóch een beetje variatie in je kapsel, dan is dit najaar een pony dé najaars haartrend.

Ook met kleur kun je spelen in het lange haar, denk hierbij aan diverse folietechnieken. Deze zijn niet meer weg te denken in het haar! Highlights, lowlights, babylights, wave technieken en alle variaties hierop.

Hét woord voor het komende seizoen met betrekking tot de kleur is: natuurlijk. De haarkleuren zien er weer helemaal naturel uit, een haartrend die ikzelf eigenlijk alleen maar kan toejuichen! Iedere basistint krijgt een natuurlijke highlight. Deze worden niet in z’n geheel tot de hoofdhuid geplaatst, nee deze vallen er natuurlijk doorheen. Geen patroon, maar een lichte schakering alsof er een mooie gloed over je haar heen schijnt. Een look die bij mij persoonlijk erg goed aansluit.

Herenkapsels


Voor de heren zien we de klassieke kapsels van de jaren ’70 terugkomen. Waar voorheen alles strak werd opgeschoren, geeft deze winter een twist aan het herenkapsel door de zijkanten wat langer en voller te laten. Uiteindelijk worden de randen wel strak afgewerkt, maar de lengtes daarboven mogen meer bewegen. De scheiding maakt nog steeds het kapsel af. Of deze nu duidelijk en strak aanwezig is, of al bewegend wordt meegenomen door de rest van het kapsel, het mag beide. Het kapsel stylen met een matte clay, waardoor hij de hele dag te restylen is, is dé gouden tip bij deze herenkapsels.

Bruidskapsels